Коприна за завръща в Драматичния  Един от най-атрактивните спектакли на Драматичен

...
Коприна за завръща в Драматичния 
Един от най-атрактивните спектакли на Драматичен
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, не пропускайте Коприна в Драматичния те...

„ Коприна ” за завръща в Драматичния 

Един от най-атрактивните спектакли на Драматичен спектакъл Пловдив – „ Коприна ”, се завръща тази вечер в 19 часа в Голямата му зала. В „ Коприна “ по световноизвестния разказ на Алесандро Барико търсещият човек доближава до хубостта през единствения прочут път – саможертвата в любовта. Главният воин на описа излиза от дребното пространство на търговията, прекосява целия свят, с цел да остане безгласен пред хубостта – единственото средство на цивилизациите, с което е допустимо да прекосят времето. В империята на хубостта индивидът открива същинските размери на личния си дух, осъзнава цената на обичта и смирението. Великата хубост на любовта като последна точка и цел на човешкото пътешестване през живота е тематиката на този театър. „ Коприна “ е метафора на човешкото безпокойствие.

 

Балабановата приюти полски майстори на плаката 

Изложба " Полски афиш " от богатата сбирка на Полския институт в София показва в Балабановата къща в Пловдив произведения на едни от най-известните имена на представители и следовници на полската плакатна школа. Колекцията е пъстра гледка от творби на създатели, свързали своя житейски и креативен път с мощната плакатна традиция. Представянето на творбите е по покана на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив. 



В сбирката са включени плакати на най-големите майстори: Валдемар Швежи, Стасис Ейдригевичус, Роман Каларус, Анджей Понговски, Ян Леница, Лех Майевски, Мечислав Гуровски и други, както и произведения на някогашни студенти на проф. Лех Майевски.

 

Още забавни събития ще намерите в - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР